^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Takmičenja

Maker Fest 2018

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U subotu i nedelju, 08. 9. juna, u Novom Sadu održan je Maker Fest. Ova manifestacija nije takmičarskog karaktera već je izuzetna prika da se u okviru izložbe radova mladih stvaraoca (škole, sekcije, radio klubovi…) vidi kakav nas svet očekuje pod uticajem novih tehnologija u nekoj od sledećih oblasti: Pametni gradovi (Smart city), Primenjena elektronika (Arduino, Raspberry Pi, Espresiff), Robotika i automatika, “Internet of Things”, Digitalna fabrikacija (3D oprema, CAD i CAM softver). Izložba interesantnih projekata treba da podstakne i druge da se počnu baviti savremenim tehnologijama.

Informativna predavanja koja su bila organizovana bila su prilika da slušaoci saznaju dosta toga o svetu IoT-a, pametnih gradova, samovozećih automobila, 3D tehonologija, robotike, mikrolektronike i pokazati kako se kompanije prilagođavaju digitalnoj eri.

Put Novog Sada zaputili su se naši učenici Nikola Zdravković E31, Jovan Prvulović E31, Nikola Ristić E24 sa nastavnikom Dejanom Nikolićem. Oni su predstavili a rada Pametno ogledalo i Sistem za regulaciju parametara pametne kuće.

maker_fest_2018_01 maker_fest_2018_02 maker_fest_2018_03 maker_fest_2018_04 maker_fest_2018_05

Takmičenje u prezentovanju najboljih inovativnih poslovnih ideja

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

Na Konkurs za izbor najbolje projektne ideje učenika srednjih škola i studenata iz oblasti socijalnog preduzetništva, ekološkog menadžmenta ili primene IKT u preduzetništvu u organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru, Odseka za menadžment, dva tima naše škole prijavila su dve projektne ideje.

Projektna ideja, pod nazivom "Lepote Istočne Srbije", rangirana je među prve četiri projektne ideje nagradnog Konkursa. Projektni tim u sastavu Aleksa Arsić iz odeljenja E34, Matija Janković, Marko Mihajlović, Miloš Stojanović i Lazar Čebuković, svi iz odeljenja E24 pozvan je na finalnu prezentaciju projektnih ideja u okviru, "Takmičenja u prezentovanju najboljih inovativnih poslovnih ideja" koje je održano na Borskom jezeru u Hotelu Jezero, 27.05.2018.god. u okviru XIV MEĐUNARODNE MAJSKE KONFERENCIJE STRATEŠKOG MENADŽMENTA (XIV INTERNATIONAL MAY CONFERENCE ON STRATEGIC MANAGEMENT -IMCSM18).

Nakon prezentacije pred stručnim žirijem naš tim je osvojio PRVO mesto u kategoriji srednjih škola.

Čestitamo našim učenicima i njihovom mentoru nastavniku engleskog jezika Saši Nikoliću na postignutom rezultatu i predstavljanju škole.

borsko_konf_2018_01 borsko_konf_2018_02 borsko_konf_2018_03 borsko_konf_2018_04 borsko_konf_2018_05 borsko_konf_2018_06 borsko_konf_2018_07 borsko_konf_2018_08 borsko_konf_2018_09 borsko_konf_2018_10

Međunarodni dani učeničkog preduzetništva

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U Sokobanji od 17. do 19. maja 2018. godine održana je, druga po redu, manifestacija pod nazivom "Međunarodni dani učeničkog preduzetništva". Organizatori ove manifestacije bili su Pravno-poslovna škola iz Niša, dok je pokrovitelj manifestacije bila Opština Sokobanja.

Na konkurs za takmičenje sa temom “Suvenir za promociju Sokobanje” prijavila  se 64 učeničkih kompanija učenika srednjih škola sa svojim idejama. Konkurs je bio otvoren za sve srednje škole u Srbiji. U veoma jakoj konkurenciji, odabrano je 13 timova da sa svojim idejama i radovima učestvuju na završnoj manifestaciji u Sokobanji. Pored učenika iz Srbije na završnoj manifestaciji gostovale su i učeničke kompanije iz Crne Gore i Bugarske.

Među odabranim učeničkim kompanijama bila je i učenička kompanija naše škole Gift Box.

Paralelno sa sajmom učeničkih kompanija održana je konferencija "Dualno obrazovanje u službi zapošljavanja mladih" kojoj su prisustvovali Goran Stanković, direktor škole i Danijela Đorđević i Petrovka Đorđević, nastavnici naše škole.

 

 

HIPPO FINALE - VELIKI USPEH NAŠE ŠKOLE !!!

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

Lido Di Jesolo je od 11. do 13. maja. bio domaćin međunarodnog finala HIPPO takmičenja iz engleskog jezika Petar Lekić Rajković, učenik drugog razreda obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija, ostvario je veliki uspeh osvojivši ČETVRTO mesto u svojoj kategoriji.

Čestitamo Petru i njegovom mentoru nastavniku engleskog jezika Saši Nikoliću na postignutom rezultatu i predstavljanju škole.