^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

DABAR - republički nivo takmičenja za školsku 2017/18. godinu

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

17. marta u OŠ "Dragomir Marković" u Kruševcu održan je republički nivo takmičenja u informatičkoj pismenosti DABAR. Lazar Stojadinović učenik drugog razreda obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija takmičio se  kategoriji, Dabar (1. i 2. razred srednje škole).

Dabar je međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola. Njegov glavni cilj je povećanje interesovanje učenika za računarstvo i informatiku.

Kroz ovo takmičenje na zanimljiv i interaktivan način učenici se upoznaju sa oblastima računarstva i informatike. Pitanja su tako koncepirana da kod učenika razvijaju veštine rešavanja problema, algoritamski način razmišljanja, logičko rešavanje problema, pravilnu upotrebu informacionih tehnologija i njen uticaj na društvo.  Učenici kroz ovo takmičenje saznaju na koji način rešavanje problema može biti zanimljivo i zabavno.

Takmičenje je prvi put organizovano u Litvaniji 2004. Do sada organizovano u više od 20 zemalja širom sveta. U Srbiji se prvi put organizuje ove godine u saradnji sa ACM Slovenija i Univerzitetom u Ljubljani.