^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Maker Fest 2018

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U subotu i nedelju, 08. 9. juna, u Novom Sadu održan je Maker Fest. Ova manifestacija nije takmičarskog karaktera već je izuzetna prika da se u okviru izložbe radova mladih stvaraoca (škole, sekcije, radio klubovi…) vidi kakav nas svet očekuje pod uticajem novih tehnologija u nekoj od sledećih oblasti: Pametni gradovi (Smart city), Primenjena elektronika (Arduino, Raspberry Pi, Espresiff), Robotika i automatika, “Internet of Things”, Digitalna fabrikacija (3D oprema, CAD i CAM softver). Izložba interesantnih projekata treba da podstakne i druge da se počnu baviti savremenim tehnologijama.

Informativna predavanja koja su bila organizovana bila su prilika da slušaoci saznaju dosta toga o svetu IoT-a, pametnih gradova, samovozećih automobila, 3D tehonologija, robotike, mikrolektronike i pokazati kako se kompanije prilagođavaju digitalnoj eri.

Put Novog Sada zaputili su se naši učenici Nikola Zdravković E31, Jovan Prvulović E31, Nikola Ristić E24 sa nastavnikom Dejanom Nikolićem. Oni su predstavili a rada Pametno ogledalo i Sistem za regulaciju parametara pametne kuće.

maker_fest_2018_01 maker_fest_2018_02 maker_fest_2018_03 maker_fest_2018_04 maker_fest_2018_05