^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Vesti

Timočki naučni tornado (TNT) #5

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U subotu 30. novembara kroz OŠ "Desanka Maksimović" po peti put protutnjao je Timočki naučni tonado (TNT). Posetioci su imali priliku da kroz razne eksperimente zavire u svet nauke i tehnike.

Da li je Teslin transformator bio inspiracija Stivenu Spilbergu za svetleći mač u čuvenom serijalu Ratovi Zvezda ostaje samo da nagađamo ali su posetioci našeg štanda imali priliku da u svojim rukama drže fluo cev koja svetli, kako izgleda kompijuterom upravljivi terarijum i kako se robot kreće kroz lavirint.

Kroz svet tehnike na petom TNT posetioce su vodili učenici Sofija Pavlović, David Nikolić, Petar Ljubinković, Lazar Čebuković i nastavnici Nenad Vukić, Vladislav Jelenković, Veselin Radivojac i Dejan Nikolić.

 

tnt5_01 tnt5_02 tnt5_03 tnt5_04 tnt5_05 tnt5_06 tnt5_07 tnt5_08

Obeležen Svetski dan borbe protiv SIDE

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U petak, 29.11.2019. godine, učenici odeljenja E42  su sa profesorkom biologije, Danijelom Đorđević, obeležili  Svetski Dan borbe protiv side, koji se obeležava 1. decembra.

Učenici su pripremili edukativni materijal u vidu flajera i izradili crvene trakice koje su simbol Svetskog Dana borbe protiv side. Iste su postavili u holovima škole i u nastavničkoj kancelariji. Takođe su uradili i panoe na ovu temu i vidno ih istakli u kabinetu biologije i holu škole.

sida_00 sida_01 sida_02 sida_03 sida_04 sida_05 sida_06 sida_07 sida_08
 

"ELEKTRONSKI PORTFOLIO" - SEMINAR ZA NASTAVNIKE

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

Naša škola je u četvrtak, 28. novembra, bila domaćin koleginicama i kolegama iz Tehničke škole "Mihajlo Petrović - Alas" iz Kosovske Mitrovice, Tehničke škole "Rade Metalac" iz Leskovca, ETŠ "Nikola Tesla" iz Niša, ETŠ "Mija Stanimirović" iz Niša, Tehničke škole Negotin, Tehničke škole Majdanpek, Srednje škole u Kladovu i Mašinsko-elektrotehničke škole u Boru koji su zajedno sa četvoro naših nastavnika pohađali akreditovani seminar "Elektronski portfolio".

Seminar je realizovan u okviru saradnje Zajednice elektrotehničkih škola Srbije i Akademije Filipović iz Jagodine.

Na ovom seminaru nastavnici su mogli saznati kako primenom elektronskog portfolia mogu automatizovati praćenje i evaluaciju svog stručnog usavršavanja i napredovanja učenika.