^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Vesti

Obuka za vršnjačke edukatore - promotere bezbednosti

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U periodu od 4. do 8. oktobra 2019. godine u Vrnjačkoj banji u hotelu Solaris Resort održan je trening za promotere bezbednosti u okviru projekta "Youth and security culture – Be free, be safe" koji realizuju Timočki Omladinski Centar uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Na treningu je 16 mladih iz Zaječar i Bora u toku pet dana sa predavačima i trenerima obrađivalo teme opšte bezbednosti, ljudskih prava i prava mladih, bezbednost mladih u zajednici, institucije bezbednosti, ponašanje mladih u situacijama sa povećanim rizikom bezbednosti i dr. Tim trenera i predavača, koji su radili sa mladima imali su za cilj da prenesu svoje znanje mladima, koji će nakon ovog treninga kroz radionice u srednjim školama u Zaječaru i Boru razgovarati sa vršnjacima na gore navedene teme.

Na taj način oni će biti promoteri bezbednosti u svojoj lokalnoj zajednici, a samim tim stvarati i sigurno i bezbedno okruženje za svoje vršnjake.

Na ovom treningu našu školu su predstavljali članovi Đačkog parlamenta Marija Čokojević, Andrija Đorđević, Dimitrije Stamenković, Đorđe Milutinović, Predrag Redić i Stefan Nicić.

 

promoteri_01 promoteri_02 promoteri_03 promoteri_04 promoteri_05

Učešće u projektu "Đak reporter"

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pozvalo je sve novinarske sekcije osnovnih i srednjih škola da se uključe u projekat „Đak reporter“ i na taj način škole postanu partneri Savezu za školski sport Srbije.
Đak reporter izveštava o školskim sportskim takmičenjima i događajima, o navijanjima, radionicama, sportskim zanimljivostima u svojoj školi, o sportskim uspesima škole i vršnjaka.
Ovo je treća godina kako naši učenici članovi novinarske sekcije učestvuju svojim člancima u časopisu "Plamenko".

 

djak_01 djak_02 djak_03 djak_04 djak_05 djak_06

SEDMA NACIONALNA KONFERENCIJA "KARIJERNO VOĐENJE I SAVETOVANJE U REPUBLICI SRBIJI"

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U četvrtak 3. oktobra, u organizacji Euroguidance centra u Srbiji, održana je sedma po redu nacionalna konferencija „Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji”. Cilj konferencije je razmena informacija o novinama u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Pored toga, konferencija predstavlja i odličnu priliku za povezivanje i razmenu iskustva između karijernih praktičara i stručnjaka iz različitih sektora i država.
Našu školu na konferenciji predstavljali su Dušica Petrović, Danijela Đorđević, Snežana Zekavica i Saša Nikolić.