PRVACI POSLOVNOG IZAZOVA ISTOČENE SRBIJE!!!

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

COVID-19 nije sprečio Dostignuća Mladih u Srbiji da organizuju treći po redu Poslovni izazov istočne Srbije. Ovogodišnji Poslovni izazov koji je održan u online varijanti 18. i 19. novembra okupio je takmičare iz srednjih škola iz Zaječara, Boljevca, Sokobanje i Majdanpeka koji su imali zadatak da osmislie proizvod ili uslugu koji će učiniti da se mladi više uključe u kulturna dešavanja u svojim gradovima! Sjajan zadatak i još bolja rešenja.

Najkreativnije rešenje za koje su osvojili PRVO mesto ponudili su učenici naše škole Dimitrije Balabanović (E31), Sofija Stefanović (E24), Anja Stojković (E24), Nikola Stešić (E24) i Aleksa Minčić (E24). Njihovi mentori su bili nastavnici Nikica Dinić i Dejan Nikolić. Drugo mesto osvojila je ekipa Knjaževačke gimnazije dok su trećeplasirani bili učenici Gimnazija ''Mile Arsenijević Bandera'' iz Majdanpeka.

Našim učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutom rezultatu i želimo puno uspeha na Nacionalnom poslovnom izazovu. Nacionalno finale će biti održano u februaru u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje “Poslovni izazov” je pokrenuto pre dvanaest godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku svake školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.