Covid 19 - info stranica

Covid 19 - info stranica

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

COVID19 (Korona virus) - informacije za učenike, roditelje i zaposlene

Obaveštenje za roditelje od 01.09.2020

Da bi na što bezbedniji način po zdravlje učenika, svih zaposlenih u školi, roditelja i posetioca škole omogućili normalno funcionisanje škole.
U tom cilju ovim putem Vas obaveštavam da:
- sve svoje administrativne poslove u sekretarjatu škole možete obaviti svakog radnog dana u vremenu od 12.30 do 14 časova.
- razgovor sa odeljenjskim starešinom, uz prethodno zakazivanje, možete obaviti u terminu za prijem roditelja koji je odredio svaki odeljenjski strešina /raspored prijema roditelja možete videti na sledećem linku/ vreme prijema roditelja je od 12.30 do 14 časova.
- razgovor sa direktorom škole, školskim psihologom i pedagogom možete obaviti uz prethodno zakazivanje na broj telefona 019/422-876. Vreme prijema roditelja je od 12.30 do 14 časova.

Da bi smanjili rizik od unošenja i širenja korona virusa u školskoj sredini potrebno je da:
- pre polaska učenika u školu provere njihovu telesnu temperaturu;
- u slučaju simptoma respiratornih infekcija kod deteta obavestite odeljenjskog starešinu da će tog dana učenik ostati kod kuće i pratiti nastavu na daljinu sve dok se ne utvrdi da li se radi o običnoj respiratornoj infekciji ili infekciji korona virusom;
- učenici ne treba da dolaze u školu ukoliko su identifikovani kao bliski kontakti osobe obolele od COVID-19 u porodici ili domaćinstvu, već treba da ostanu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana i nastavu prate na daljinu;
- učenici koji su se javili lekaru u matičnom domu zdravlja zbog pojave simptoma ili znakova koji mogu ukazivati na COVID-19 ne treba da dolaze u školu dok čekaju rezultat testiranja, odnosno dok ne dobiju negativan rezultat testiranja na COVID-19 već nastavu prate na daljinu;
- u slučaju da je učeniku izrečena obavezna mera izolacije obavestite odeljenjskog starešinu da če učenik do daljnjeg pratiti nastavu na daljinu.

Prilikom dolaska u školu obavezni ste da poštujete sve pripisane mere zaštite (nošenje zaštitne maske, dezinfekciju i držanje distance).

Film sa preporukama za bezbedan povratak u školu

U saradnji Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, Svetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, pripremljen je video materijal (film) namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola sa ključnim preporukama za bezbedan boravak u školi.

Film možete pogledati na sledećem linku.

 

Covid-19 - edukativni materijali
Tip   Naziv dokumenta Datum objave
  Preporuke za prevenciju Covid-19 u školskoj sredini
Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“
18.09.2020.
  Korona virus - mere predostrožnosti 01.09.2020.
  Kako se zaštititi od infekcije 01.09.2020.
  Pravilno korišćenje maske 01.09.2020.
  Uputstvo za pravilno pranje ruku 01.09.2020.
  Covid19 brošura 01.09.2020.
  Saznajte kako se prenosi COVID-19
i na koje načine možete da se zaštitite /video klip/
01.09.2020.
  UNICEF Srbija - video klip Kako se prenosi Korona virus 01.09.2020.
 

Film sa preporukama za bezbedan povratak u školu

 01.09.2020.