^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Vesti

NASTAVA NA DALJINU I NAREDNE SEDMICE (05. - 09. APRIL)

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  
Učenici srednjih škola u Republici Srbiji i naredne sedmice (05. - 09. aprila) ostaju na online nastavi. (saopštenje sa konferencije za štampu nakon sastanka Kriznog štaba u petak 02. aprila).
 
U skladu sa dopisom MPNTR (601-00-00027/14/2021-15 od 24.03.2021. godine) učenici će prema posebnom rasporedu biti pozivani u školu radi ocenjivanja. Prilikom dolaska u školu učenici se moraju pridržavati svih propisanih epidemioloških mera.
Raspored pozivanja učenika biće usaglašen na nivou odeljenja.
 
Doneta mera koja podrazumeva realizaciju nastave na daljinu u narednoj nedelji ima za cilj smanjenje prenošenja virusa u učeničkoj populaciji.
 
I ovaj put apelujem na učenike da u periodu kada se realizuje nastava na daljinu što više vremena provedu u svojim kućama, neposredne kontakte svedu na samo neophodne, izbegavaju grupna okupljanja i da uvek poštuju propisane epidemiološke mere i da upotrebljavaju zaštitna sredstva.
 
Ukoliko se ne pridržavate svega onog što je gore navedeno nakon povrtka u školu izlažete i ostale učenike i zaposlene riziku od zaraze virusom i pogoršanju celokupne epidemiološke situacije u školi.
 
Takođe, realizacija nastave na daljinu nije raspust za učenike, kao što je neki učenici doživljavaju, već zahteva od učenika da se aktivno uključe u rad u okviru Goole učionica.
 
Neizvršavanje obaveza u okviru nastave na daljinu biće vrednovano i ocenjeno kao i neposredna nastava u školi.
U kontinuitetu će se pratiti epidemiološka situacija, na osnovu čega će biti donete dalje odluke na organizaciji rada škola u narednom periodu.
 
Sve informacije u vezi organizacije rada škole biće objavljene na Facebook stranici i web sajtu škole.
 
Ovim putem apelujem na sve zaposlene u školi i učenike da i van škole poštuju propisane epidemiološke mere i dosledno primenjuju sve mere zaštite.
 
Direktor škole,
Goran Stanković
 

ODRŽANO TAKMIČENJE "GALAKSIJA KUP 2021"

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  
U subotu 27. marta održano je četvrto po redu takmičenje pod nazivom "Galaksija KUP 2021", takmičenje na kome se takmiče učenici elektrotehničkih škola Srbije. Zadatak učenika je da primenom neke od razvojnih platformi reše neki problem iz svakodnevnog života.
Zbog celokupne epidemiološke situacije takmičenje je održano online preko Google Meet platforme.
 
Nepovoljna epidemiološka situacija, organizacija nastave od početka školske godine nije išla na ruku takmičarima tako da smo ove godine na takmičenju imali 8 prijavljenih radova iz 7 škola u Srbiji. 
 
Na osnovu mišljenja stručnog žirija prvo mesto na takmičenju osvojili su učenici Tehničke škole "9. maj" iz Bačke Palanke sa radom pod nazivom "Elektronska kontrola sejačice".
Rad pod nazivom "AVA ROVER V.1" učenika ETŠ "Nikola Tesla" iz Niša osvojio je drugo mesto.
Treće mesto osvojili su učenici iz ETŠ "Mihajlo Pupin" iz Novog Sada sa radom pod nazivom "Mobilni instrument za merenje kvaliteta vazduha". 
 
Osvajačima nagrada čestitamo a svim učesnicima takmičenja zahvaljujemo na učešću i nadamo se da će Galaksija KUP 2022 biti održana u školi kao i ranijih godina.
 

Poziv za učešće u projektu "Past roads future ways" koje ralizuje škola u okviru ERAZMUS+ programa

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  
         

U okviru priprema za realizaciju ERASMUS+ projekta Past roads future ways" Projektni tim raspisuje javni poziv za učenike i nastavnike Tehničke škole u Zaječaru za učešće u projektu.

Test poziva u kome su navedene osnovne informacije o projektu, rokovima, načinu prijave i načinu izbora kandidata možete preuzeti sa linka ispod.

Tip   Naziv dokumenta Datum objave
  Poziv za učešće učenika u projektu 24.03.2021.
  Poziv za učešće nastavnika u projektu 24.03.2021.